Kleine terugblik - Project 50 Jaar

‘Wat als een ludiek project begon, is uitgelopen tot een succesvol project met veel publiciteit! Mijn mijmeringen over een 1.5 jaar durend project.’ 

E.D. - Online

E.D. - Krant

E.D. - Katern

DeStem - Breda

InBeeld - Fotobond

Sfeerimpressie

Sfeerimpressie

Sfeerimpressie

Izo van Thiel

Sfeerimpressie

Sfeerimpressie, opening door Diana Bokje

Marie-José van der Cammen - Brandsen

izo van Thiel

Marie-José van der Cammen - Brandsen

Sfeerimpressie

izo van Thiel

Yvonnen & Ik

Ik heb vorig jaar regelmatig gespamd op Social Media omtrent mijn project 50 Jaar, foto’s erop gezet en er weer afgehaald, tot in den treures toe en irritaties van andere mensen - denk ik - en mezelf. Foto’s op Social Media is toch anders dan de 50 portretten zien In Real Life. Dat is machtig mooi, indrukwekkend en als je in het midden van de expo-zaal hebt gestaan dan voel je jezelf bekeken, waar je ook loopt of staat, je wordt achtervolgd door de 50 blikken van de Sara’s & Abrahams van 2019.  Eigenlijk best wel weird.

Ik heb veel blogs op facebook gezet omtrent mijn ervaringen rondom dit groots project maar er nog even een blogje aan te wijden, is niet verkeerd. Even stilstaan, bij vorig jaar - december 2019 -, wat was dat een adrenaline kick! Het was daarna, écht afkicken, ik wil wel weer iets nieuws gaan verzinnen om die kick weer te voelen maar dat is niet goed, denk ik. Dan ben ik alleen maar aan het hollen en te kicken op alle complimenten, zodat ik dadelijk echt naast mijn schoenen ga lopen. En dat wil ik niet, gewoon normaal blijven en lekker mijn eigen ding doen in de fotografie. Ik kom er wel maar dan op mijn eigen tempo en dat is goed. Iedere dag kicken, daar raak ik ook van uitgeput. ;-)

Maar even serieus, wat een hoop publiciteit heeft dit project gekregen, ik heb mezelf op de kaart gezet in Eindhoven e.o. en ook daarbuiten. En dat allemaal op eigen kosten, door steun van mijn geliefden en mijn - niet té onderschatte - grote mond. Ik heb alle media-kanalen gemaild en gebeld, best wel spannend hoor, vooral toen het Eindhovens Dagblad mij op belde. Ik voelde mij heel klein worden aan de telefoon, terwijl het ook gewoon een mens is, die belt om een afspraak te maken. Maar het klein voelen, omdat ik het E.D. op een voetstuk plaatste want het is dé krant hè, beter kun je het niet hebben voor publiciteit.

Een netwerkje heb ik hiermee opgebouwd, dat is de oogst van het vele zaaien. Maar het zaaien kost geld en de oogst koester ik, ooit zal het zijn vruchten gaan afwerpen. Mijn pad in de fotografie heeft, met dit project, een groots begin gemaakt. 

Dank aan alle deelnemers & bezoekers van het Project 50 Jaar!

Annemarie

20-01-2020

Using Format